Βρείτε εξειδικευμένο οδοντίατρο

Ανανεώνουμε συνεχώς τη λίστα με τους οδοντιάτρους που συνεργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα.

Αθήνα

1. Solomonidis Dental Care

Κων/νου Βεντήρη 7, Αθήνα 115 28, 

T.: 210 779 6158

 www.solomonidisdental.com

2. SK Dental Care

Δήμητρας 11, Βάρη 166 72, Βάρη Αττικής

T.: 210 897 6287

www.konstantinidisdental.com

3. Τσαχουρίδη Σοφία

Λ. Βουλιαγμένης 216, Δάφνη, 173 41,

T.: 216 700 7139

3. Smile Zone

Λεωφ. Κηφισίας 148, & Πεντέλης 2, Μαρούσι 151 26

T.:21 0440 5055

www.smilezone.gr

4. Οδοντιατρική κλινική του Dr. Γεώργιου Παπαδόπουλου

Μαρίνου Γερουλάνου 49 , Αργυρούπολη 164 52

T.:+30 210 99 38 500

www.dental-pap.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις για την θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες

Οι αόρατοι νάρθηκες κατασκευάζονται από διάφανο ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό με εξ’ολοκλήρου εγκεκριμένα υλικά από τον ΕΟΦ και το ISO.

Ο χρόνος θεραπείας με τους αόρατους νάρθηκες εξαρτάται από την ηλικία και το ορθοδοντικό πρόβλημα που έχετε. 

Γενικά, η χρήση των ναρθηκών δεν είναι επίπονη διαδικασία. Είναι φυσιολογικό στην αρχή της θεραπείας να αισθανθείτε μία μικρή πίεση στα δόντια σας που με την πάροδο των ημερών θα υποχωρήσει (2 ημέρες περίπου). Αυτό συμβαίνει διότι οι νάρθηκες πιέζουν τα δόντια ώστε να αλλάξουν θέση προς την σωστή κατεύθυνση. Επομένως, συμπεραίνουμε ότι όταν υπάρχει αυτή η αίσθηση πίεσης τις πρώτες μέρες, οι νάρθηκες είναι αποτελεσματικοί!

Σε αντίθεση με τα μεταλλικά σιδεράκια, τα Diamond Aligner σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα σας αφαιρώντας τα. Μπορείτε να πίνετε νερό φορώντας τους νάρθηκες. Κατά τη διάρκεια της χρήσης των ναρθηκών, συνιστούμε να:

 • Μην μασάτε με τους νάρθηκες.
 • Μην πίνετε καυτά ροφήματα.
 • Μην καπνίζετε.

Μπορείτε να καθαρίσετε τους νάρθηκες με χλιαρό ή κρύο νερό. Μπορείτε επίσης να τους καθαρίσετε με κάποια ειδική σκόνη για splint ή τεχνιτές οδοντοστοιχείες.

Καλό είναι πρίν από κάθε χρήση να έχετε πλύνει τους νάρθηκες και τα δόντια σας. Γενικώς αποφύγετε την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες διότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους νάρθηκες.

Προσοχή:

 • Μην χρησιμοποιείτε σκληρά απορρυπαντικά, οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα.
 • Μην καθαρίζετε τους νάρθηκες με ζεστό νερό.
 • Μην τους τοποθετείτε σε πλυντήριο πιάτων.

Όλα τα παραπάνω ίσως προκαλέσουν αποχρωματισμούς ή βλάβες στους νάρθηκές σας. 

Αν χάσετε τους νάρθηκές σας, μην ανησυχείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό μας και να παραγγείλετε νέους.

Συμβουλή: Αν χάσετε κάποιον από τους νάρθηκές σας χρησιμοποιήστε τον αμέσως προηγούμενο μέχρις ότου να αντικατασταθεί αυτός που χάσατε.

Μετά την θεραπεία σας, τα δόντια έχουν την τάση να επιστρέφουν στην αρχική τους θέση. Συνεπώς σας προτείνουμε να προστατέψετε τα δόντια σας φορόντας μασελάκι συγκράτησης μόνο την νύχτα. Ο χρόνος χρήσης βασίζεται στην ηλικία και στις ανάγκες σας.

Το σύστημα ορθοδοντικής θεραπείας Diamond Aligner  συμβάλλει στην αντιμετώπιση των στραβών δοντιών χωρίς μεταλλικά σιδεράκια.

Πρόκειται για αόρατους νάρθηκες που κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Είναι αφαιρούμενοι και εύκολοι στη χρήση.

Τα Diamond Aligner μετακινούν τα δόντια σας ασκώντας πίεση σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Η πίεση αυτή ενεργοποιεί τα κύτταρα και τα φατνία των δοντιών της γνάθου, μετακινώντας τα προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι αόρατοι νάρθηκες Diamond Aligner πρέπει να φοριούνται 22 με 24 ώρες την ημέρα και να αλλάζονται συχνά. Στην συσκευασία των Diamond Aligner περιέχονται κουτάκια για κάθε μήνα της θεραπείας. Το κάθε κουτάκι περιέχει τρεις νάρθηκες με μικροσκοπικές μαύρες κουκίδες ( . ) στο πίσω μέρος. Μέσω αυτών, καταλαβαίνετε ποια εβδομάδα θα χρησιμοποιήσετε τον κάθε νάρθηκα.

Αναλυτικότερα:

 • 1η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τη μία κουκίδα ( . ).

 • 2η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τις δύο κουκίδες ( .. ).

 • 3η και 4η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τις τρεις κουκίδες ( … ).

 1. Πριν βάλετε τους αόρατους νάρθηκες, συνιστούμε να βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας και να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι.
 2. Στη συνέχεια τοποθετήστε τους νάρθηκες πρώτα στα μπροστινά δόντια και μετά εφαρμόστε τους με τους αντίχειρές σας, στα πιο πίσω δόντια.

Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να δαγκώσετε τους νάρθηκες για να μπουν στη θέση τους. Υπάρχει κίνδυνος να τα ραγίσετε και να τα σπάσετε!

Για να αφαιρέσετε τους νάρθηκες, ξεκινήστε από τα πίσω δόντια (γομφίους) και προχωρήστε προς τα μπροστινά δόντια.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους νάρθηκες με αιχμηρό αντικείμενο ή από τα μπροστινά δόντια. Υπάρχει κίνδυνος να τους ραγίσετε και να τους σπάσετε!

 • Σε σπάνιες περιπτώσεις κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν αλλεργία στο πλαστικό υλικό του νάρθηκα. Εάν εμφανίσετε κάτι αντίστοιχο διακόψτε την θεραπεία και επικοινωνήστε άμεσα με τον οδοντίατρό σας.
 • Όταν φοράτε τους νάρθηκες στην αρχή της θεραπείας είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε κάποια δυσφορία, εάν όμως αυτό επιμένει ή σας είναι ανυπόφορο επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

Τι λένε οι ασθενείς μας

5/5
Επέλεξα αυτή τη θεραπεία διότι τα αόρατα μασελάκια με βόλευαν πάρα πολύ στη δουλειά μου.
Μαστοράκης Μ.
5/5
Η θεραπεία ήταν πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη. Διακριτική δεν κατάλαβε κανείς ότι φοράω σιδεράκια.
Μουστάκα Μ.
5/5
Η θεραπεία με τα Diamond Aligner μου φάνηκε πολύ άνετη σε αντίθεση με τα μεταλλικά σιδεράκια.
Πλιάτσικα Α.