3 απλά βήματα για την ορθοδοντική θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες Diamond Aligner

1. Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Κλείστε ένα ραντεβού με τον εξειδικευμένο μας οδοντίατρο ή συμπληρώστε την online αίτηση.

Στην πρώτη επίσκεψη, ο γιατρός θα πάρει το αποτύπωμα ή το ψηφιακό ενδοστοματικό σκανάρισμα των δοντιών σας και νέο σας χαμόγελο θα είναι ένα βήμα πιο κοντά!

Τέλειο χαμόγελο... 35%

2. Σχεδίαση του χαμόγελού σας με την βοήθεια 3D τεχνολογίας

Με το αποτύπωμα ή το ψηφιακό ενδοστοματικό σκανάρισμα των δοντιών σας, θα σχεδιάσουμε με την βοήθεια 3D τεχνολογίας την προσωπική σας ορθοδοντική θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες Diamond Aligner.

σου 75%

3. Παραλαβή των Diamond Aligner

Κατόπιν συννενόησης με τον οδοντίατρό σας, μπορείτε να παραλάβετε το σετ ορθοδοντικής θεραπείας με τους αόρατους νάρθηκες Diamond Aligner που έχουν κατασκευαστεί μόνο για εσάς.

έρχομαι!! 100%

Online εκτίμηση χαμόγελου

Βρείτε εξειδικευμένο οδοντίατρο

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις για την θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες

Οι αόρατοι νάρθηκες κατασκευάζονται από διάφανο ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό με εξ’ ολοκλήρου εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ υλικά και με πιστοποιημένο ISO.

Ο χρόνος θεραπείας με τους αόρατους νάρθηκες εξαρτάται από την ηλικία και το ορθοδοντικό πρόβλημα που έχετε. 

Γενικά, η χρήση των ναρθηκών δεν είναι επίπονη διαδικασία. Είναι φυσιολογικό στην αρχή της θεραπείας να αισθανθείτε μία μικρή πίεση στα δόντια σας που με την πάροδο των ημερών θα υποχωρήσει (2 ημέρες περίπου). Αυτό συμβαίνει διότι οι νάρθηκες πιέζουν τα δόντια ώστε να αλλάξουν θέση προς την σωστή κατεύθυνση. Επομένως, συμπεραίνουμε ότι όταν υπάρχει αυτή η αίσθηση πίεσης τις πρώτες μέρες, οι νάρθηκες είναι αποτελεσματικοί!

Σε αντίθεση με τα μεταλλικά σιδεράκια, τα Diamond Aligner σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα σας αφαιρώντας τα. Μπορείτε να πίνετε νερό φορώντας τους νάρθηκες. Κατά τη διάρκεια της χρήσης των ναρθηκών, συνιστούμε να:

 • Μην μασάτε με τους νάρθηκες.
 • Μην πίνετε καυτά ροφήματα.
 • Μην καπνίζετε.

Μπορείτε να καθαρίσετε τους νάρθηκές με χλιαρό ή κρύο νερό. Μπορείτε επίσης να τους καθαρίσετε με κάποια ειδική σκόνη για splint ή τεχνιτές οδοντοστοιχίες.

Καλό είναι πρίν από κάθε χρήση να έχετε πλύνει τους νάρθηκες και τα δόντια σας. Γενικώς αποφύγετε την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες διότι μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους νάρθηκες.

Προσοχή:

 • Μην χρησιμοποιείτε σκληρά απορρυπαντικά, οδοντόκρεμα ή στοματικό διάλυμα.
 • Μην καθαρίζετε τους νάρθηκες με ζεστό νερό.
 • Μην τους τοποθετείτε σε πλυντήριο πιάτων.

Όλα τα παραπάνω ίσως προκαλέσουν αποχρωματισμούς ή βλάβες στους νάρθηκές σας. 

Αν χάσετε τους νάρθηκές σας, μην ανησυχείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό μας και να παραγγείλετε νέους.

Συμβουλή: Αν χάσετε κάποιον από τους νάρθηκές σας χρησιμοποιήστε τον αμέσως προηγούμενο μέχρις ότου να αντικατασταθεί αυτός που χάσατε.

Μετά την θεραπεία σας, τα δόντια έχουν την τάση να επιστρέφουν στην αρχική τους θέση. Συνεπώς σας προτείνουμε να προστατέψετε τα δόντια σας φορόντας μασελάκι συγκράτησης μόνο την νύχτα. Ο χρόνος χρήσης βασίζεται στην ηλικία και στις ανάγκες σας.

Το σύστημα ορθοδοντικής θεραπείας Diamond Aligner  συμβάλλει στην αντιμετώπιση των στραβών δοντιών χωρίς μεταλλικά σιδεράκια.

Πρόκειται για αόρατους νάρθηκες που κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Είναι αφαιρούμενοι και εύκολοι στη χρήση.

Τα Diamond Aligner μετακινούν τα δόντια σας ασκώντας πίεση σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Η πίεση αυτή ενεργοποιεί τα κύτταρα και τα φατνία των δοντιών της γνάθου, μετακινώντας τα προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι αόρατοι νάρθηκες Diamond Aligner πρέπει να φοριούνται 22 με 24 ώρες την ημέρα και να αλλάζονται συχνά. Στην συσκευασία των Diamond Aligner περιέχονται κουτάκια για κάθε μήνα της θεραπείας. Το κάθε κουτάκι περιέχει τρεις νάρθηκες με μικροσκοπικές μαύρες κουκίδες ( . ) στο πίσω μέρος. Μέσω αυτών, καταλαβαίνετε ποια εβδομάδα θα χρησιμοποιήσετε τον κάθε νάρθηκα.

Αναλυτικότερα:

 • 1η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τη μία κουκίδα ( . ).

 • 2η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τις δύο κουκίδες ( .. ).

 • 3η και 4η εβδομάδα:

Θα χρησιμοποιήσετε τον νάρθηκα με τις τρεις κουκίδες ( … ).

 1. Πριν βάλετε τους αόρατους νάρθηκες, συνιστούμε να βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας και να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι.
 2. Στη συνέχεια τοποθετήστε τους νάρθηκες πρώτα στα μπροστινά δόντια και μετά εφαρμόστε τους με τους αντίχειρές σας, στα πιο πίσω δόντια.

Προσοχή: Μην προσπαθήσετε να δαγκώσετε τους νάρθηκες για να μπουν στη θέση τους. Υπάρχει κίνδυνος να τα ραγίσετε και να τα σπάσετε!

Για να αφαιρέσετε τους νάρθηκες, ξεκινήστε από τα πίσω δόντια (γομφίους) και προχωρήστε προς τα μπροστινά δόντια.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους νάρθηκες με αιχμηρό αντικείμενο ή από τα μπροστινά δόντια. Υπάρχει κίνδυνος να τους ραγίσετε και να τους σπάσετε!

 • Σε σπάνιες περιπτώσεις κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν αλλεργία στο πλαστικό υλικό του νάρθηκα. Εάν εμφανίσετε κάτι αντίστοιχο διακόψτε την θεραπεία και επικοινωνήστε άμεσα με τον οδοντίατρό σας.
 • Όταν φοράτε τους νάρθηκες στην αρχή της θεραπείας είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε κάποια δυσφορία, εάν όμως αυτό επιμένει ή σας είναι ανυπόφορο επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.